Parlem de llibres, parlem d'emocions

 Els contes són una eina essencial d'aprenentatge, tan a dins com a fora de l'aula. Cada un d'ells ens ensenya un valor o més d'un i ens nodreixen de petites històries i aventures entranyables que contribueixen a estimular la intel·ligència i la sensibilitat.

Un dels llibres imprescindibles que haurien de tenir els nens i nenes a la seva prestatgeria és El Gran Llibre de les Emocions d'Esteve Pujol i Pons, Carles Arbat, Rafael Bisquerra Alzina (Editorial Parramón).

Aquest és un recull de 20 contes provinents de diferents indrets d'arreu del món i que estan relacionats amb 20 emocions que volen explicar als infants tot donant petits consells que els ajudaran a conviure millor amb ells mateixos i amb tots aquells que els envolten.

El llibre es divideix en tres parts. La primera part conté relats que parlen dels sentiments cap a un mateix i cap a la pròpia manera de ser, és a dir, l' identitat personal de cada un. La segona part és un recull de contes que ajuden als infants a tirar endavant, a aprendre a no rendir-se i a ser responsables. Finalment, la tercera part parla de les relacions amb els altres i els dóna eines per aprendre a conviure-hi millor.

Per tots aquells que no sabeu quin llibre regalar per Sant Jordi als vostres fills i filles aquí teniu una petita recomanació.

"Buscant les paraules, es troben els pensaments" Joseph Joubert

 

Judit Verdaguer Mitjans

Psicòloga infantil i juvenil